Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Πέμπτη, 19 Ιανουαρίου 2012

Fougasse (Γαλλικό ψωμί)

ΥΛΙΚΑ


500 γρ. αλεύρι σκληρό
350 γρ. νερό
10 γρ. φρέσκια μαγιά
10 γρ.αλάτι (2 πρέζες)
1 πρέζα ζάχαρη






ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Πέρνουμε το νερό βάζουμε τη μαγιά,το αλάτι και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε.Ρίχνουμε το σκληρό αλεύρι και το χτυπάμε στο μίξερ για 8 λεπτά.Για να δούμε ότι είναι έτοιμη η ζύμη μας πρέπει να κολλάει όλη η ζύμη στο μίξερ και να μη κόβεται.Πέρνουμε ένα μπολ και ρίχνουμε λίγο λαδάκι στο πάτο και από πάνω τη ζύμη με λίγο αλεύρι.Το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.Το αφήνουμε όσο χρειαστεί μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο,αν δεν διπλασιαστεί δεν ξεκινάμε γιατί δεν είναι έτοιμη.Αφού είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε λίγο και την κόβουμε σε μπαλάκια(η ζύμη να κολλάει λίγο στα χέρια). Έπειτα σε μια λαδόκολλα απλώνουμε το ένα κομμάτι ζύμης με λίγο αλεύρι από πάνω(όπως ανοίγουμε φύλλο αλλά να είναι χοντρή η ζύμη).Το χαράζουμε με ένα μαχαίρι και ανοίγουμε λίγο σε τρύπες.Έχουμε ζεστάνει το φούρνο στους 230 βαθμούς αφού έχουμε γυρίσει ένα ταψί ανάποδα μέσα στο φούρνο και βάζουμε πάνω του τη λαδόκολλα να ψηθεί 10 λεπτά.Όταν γίνει αλείφουμε λίγο λάδι ή βούτυρο.






TIP 
1.Μπορούμε να βάλουμε μέσα στη ζύμη λιαστή ντομάτα,φέτα,ελιές,κασέρι αλλά καλύτερα θα είναι να τα βάλουμε από πάνω πριν το βάλουμε στο φούρνο.
2.Τη ζύμη αυτή μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε για το κουλούρι Θεσσαλονίκης και για τη ζύμη καλτσόνε.




Χριστίνα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου