Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Σάββατο, 7 Απριλίου 2012

Κέικ Αμβούργου

ΥΛΙΚΑ
2 1/2 κούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα βούτυρο
3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
2/3 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
λίγη βανίλια
125 gr σοκολάτα κουβερτούρα κομμένη σε κομματάκια
1 κούπα αμύγδαλα ασπρισμένα και χοντροκομμένα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
1 1/2 κούπας νερό
1 κουταλιά χυμό λεμονιού


















ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ
Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη ν'αφρατέψει
Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε ένα -ένα τα αυγά
Ρίχνουμε μια κουταλιά αλεύρι μετά από κάθε αυγό
Χαμηλώστε την ταχύτητα στο ελάχιστο και ρίξτε το αλεύρι σε δόσεις μέχρι να τελειώσει και να γίνει ένα αφράτο μείγμα
Αδειάστε το σε ταψί με διάμετρο 30εκ.
Ρίξτε στην επιφάνεια τα κομμάτια της σοκολάτας και πατήστε τα μέχρι να βουλιάξουν λίγο μέσα στην ζύμη
Από πάνω ρίχνουμε τα αμύγδαλα
Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 35-40 λεπτά
Μόλις ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει
Φτιάχνουμε το σιρόπι και το ρίχνουμε από πάνω
Το αφήνουμε και πάλι να κρυώσει και το κόβουμε σε κομμάτια


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 




ΑΝΤΩΝΙΑ

2 σχόλια:

  1. Xριστός Ανέστη!!! Ο Θεός να σας ευλογεί και να σας προστατεύει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αληθώς Ο Κύριος!
    Να είστε καλά, τα λόγια σας είναι πολύ γλυκά, ευχαριστούμε και ανταποδίδουμαι με όλη μας την καρδιά!
    Ζητώ συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή