Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2012

Πρασόπιτα

ΥΛΙΚΑ
2 κιλά πράσα
1 μάτσο κρεμμυδάκια φρέσκα 
1 μάτσο άνιθο
Μισό κιλό φέτα
3 αυγά
αλάτι και πιπέρι
Μισό κιλό φύλλο κρούστας




ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε σε μικρές ροδέλες και τα πλένουμε σε μια λεκάνη.
Τα ζεματάμε σε μια κατσαρόλα και τα σουρώνουμε να φύγουν όλα τα υγρά.
(Η παραπάνω διαδικασία γίνεται από το βράδυ ώστε την επόμενη μέρα που θα φτιάξουμε την πίτα, να έχουν στραγγίσει όλα τα νερά)
Σε μια κατσαρόλα  ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και τον άνιθο για να τα σωτάρουμε,προσθέτοντας λίγο λάδι.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το πράσο και τα ανακατεύουμε.
Σε μια λεκάνη βάζουμε την φέτα και τα αυγά και τα ανακατεύουμε προσθέτοντας λίγο αλάτι και πιπέρι.
Στο μείγμα αυτό ρίχνουμε και το πράσο που είχαμε στην κατσαρόλα.
Παίρνουμε ένα ταψί το αλείφουμε με λάδι και απλώνουμε τα φύλλα ένα-ένα.
Κάθε φορά που θα βάζουμε και ένα φύλλο θα το αλείφουμε με λίγο λάδι.
Αφού απλώσουμε στο ταψί μας τα μισά φύλλα, ρίχνουμε το μείγμα και στην συνέχεια βάζουμε και τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας την ίδια διαδικασία.
Χαράζουμε με ένα μαχαίρι το πάνω μέρος της πίτας και την ραντίζουμε με λίγο νερό.
Την ψήνουμε στους 200 βαθμούς λιγότερο από ώρα.
Μόλις δείτε να ροδίζει την σβήνεται

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ



ΑΝΤΩΝΙΑ

2 σχόλια: