ΥΛΙΚΑ:
Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. νερό χλιαρό
20 γρ. νωπή μαγιά
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. λάδι
Για τη γέμιση:
1 κονσέρβα σολομού ή τόνου
1 κονσέρβα μύδια (ψίχα)
200-250 γρ. γαρίδες
2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε φέτες
200 γρ. τυρί gooda τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύετε τη μαγιά στο νερό.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε σωρό (βουναλάκι) μέσα σε λεκάνη και ανοίγετε μία λακουβίτσα στο κέντρο.
Ρίχνετε τη μαγιά στη λακουβίτσα και προσθέτετε το λάδι και το αλάτι.
Ζυμώνετε με τα χέρια και δημιουργείτε μία μπάλα.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα ή σελοφάν και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Στο μεταξύ καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος.
Στραγγίζετε το σολομό ή τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον κόβετε σε κομματάκια.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον πελτέ ντομάτας, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.
Στρώνετε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί και βάζετε από πάνω το μείγμα των θαλασσινών.
Καλύπτετε την επιφάνεια της πίτσας με τις φέτες της φρέσκιας ντομάτας, το τριμμένο τυρί και τη ρίγανη.
Ψήνετε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε αμέσως !
TIPS:Οι γαρίδες και τα μύδια θα αποκτήσουν ακόμα καλύτερη γεύση και άρωμα αν τα αφήσετε να μαριναριστούν για μισή ώρα σε μπολ με λευκό ξηρό κρασί και λίγη ρίγανη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!
VIVI.
Για τη ζύμη:
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ. νερό χλιαρό
20 γρ. νωπή μαγιά
2 κ.σ. λάδι
1 κ.γ. λάδι
Για τη γέμιση:
1 κονσέρβα σολομού ή τόνου
1 κονσέρβα μύδια (ψίχα)
200-250 γρ. γαρίδες
2-3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
2 φρέσκιες ντομάτες κομμένες σε φέτες
200 γρ. τυρί gooda τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο (λιωμένο)
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύετε τη μαγιά στο νερό.
Κοσκινίζετε το αλεύρι σε σωρό (βουναλάκι) μέσα σε λεκάνη και ανοίγετε μία λακουβίτσα στο κέντρο.
Ρίχνετε τη μαγιά στη λακουβίτσα και προσθέτετε το λάδι και το αλάτι.
Ζυμώνετε με τα χέρια και δημιουργείτε μία μπάλα.
Σκεπάζετε τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα ή σελοφάν και την αφήνετε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει για μισή ώρα περίπου.
Στο μεταξύ καθαρίζετε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος.
Στραγγίζετε το σολομό ή τον τόνο από τα υγρά της κονσέρβας και τον κόβετε σε κομματάκια.
Ανακατεύετε σε ένα μπολ τον πελτέ ντομάτας, τα θαλασσινά και το αλατοπίπερο.
Στρώνετε τη ζύμη σε αντικολλητικό ταψί και βάζετε από πάνω το μείγμα των θαλασσινών.
Καλύπτετε την επιφάνεια της πίτσας με τις φέτες της φρέσκιας ντομάτας, το τριμμένο τυρί και τη ρίγανη.
Ψήνετε την πίτσα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για 20-25 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η ζύμη και να λιώσει το τυρί.
Κόβετε σε μερίδες και σερβίρετε αμέσως !
TIPS:Οι γαρίδες και τα μύδια θα αποκτήσουν ακόμα καλύτερη γεύση και άρωμα αν τα αφήσετε να μαριναριστούν για μισή ώρα σε μπολ με λευκό ξηρό κρασί και λίγη ρίγανη.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ !!!!
VIVI.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου