Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Οι Πατάτες Του Φτωχού

ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
1 κιλό πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε λεπτές ροδέλες
2 πράσινες πιπεριές σε λωρίδες
2 κρεμμύδια σε φέτες
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
2 φύλλα δάφνης
3 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1/2 κ.γ. πάπρικα 
150 ml ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
Αλατοπίπερο 
(Μπορείτε να προσθέσετε ντομάτα σε ροδέλες ή ότι άλλο θέλετε πχ μελιτζάνα ή κολοκύθι κλπ.)







ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Λαδώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος (αν έχετε, καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσατε πήλινο) και τακτοποιούμε τις πατάτες, τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε στρώσεις, πασπαλίζοντας την κάθε στρώση με σκόρδο, τα φύλλα δάφνης, τον μαϊντανό το αλατοπίπερο, τελειώνοντας με μια στρώση πατάτες. Πασπαλίζετε με την πάπρικα και ρίχνετε ελαιόλαδο. Ζεσταίνετε στο μάτι της κουζίνας σε πολύ υψηλή θερμοκρασία ώσπου να αρχίσει να τηγανίζετε το κάτω στρώμα. 
Περιχύνετε με το κρασί και ζεστό νερό (περίπου ως τη μέση του σκεύους), αλατοπιπερώνετε, και το αφήνετε στην κουζίνα να βράσει. 
Το βγάζετε και το βάζετε στον φούρνο για 1 ώρα, ώσπου οι πατάτες να μαλακώσουν και να ροδίσουν. Αν δείτε ότι οι πατάτες "αρπάζουν" γρήγορα, σκεπάζετε με το αλουμινόχαρτο και το αφαιρείτε τα τελευταία 20 λεπτά του ψησίματος για να πάρουν χρώμα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!!


ΚΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου