Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Κυριακή, 11 Μαρτίου 2012

Καρυδόπιτα με σιρόπι

ΥΛΙΚΑ:
100γρ. ΜΑΛΑΚΟ ΒΟΥΤΥΡΟ
150γρ. ΖΑΧΑΡΗ
3 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΑΡΥΔΙΑ ΧΟΝΤΡΟΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ
300γρ. ΦΡΥΓΑΝΙΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ 
100mL ΚΟΝΙΑΚ
4 ΑΥΓΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΜΠΕΙΚΙΝ ΠΑΟΥΝΤΕΡ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
500mL ΝΕΡΟ
450γρ. ΖΑΧΑΡΗ
1 ΞΥΛΑΡΑΚΙ ΚΑΝΕΛΑΣ
1 ΦΛΟΥΔΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα το βούτυρο με τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη.Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνει μία σφιχτή μαρέγκα.
Ρίχνετε στο μείγμα του βουτύρου το κονιάκ και τα καρύδια και προσθέτετε σιγά-σιγά το μπέικιν πάουντερ, τη φρυγανιά και τελευταία την μαρέγκα,ανακατεύοντας με σιγανές κυκλικές κινήσεις για να μην ξεφουσκώσει.
Ρίχνετε σε βουτυρωμένο ταψί και ψήνετε στους 200βαθμούς για 50λεπτά-1ώρα.
Για το σιρόπι τώρα:Βράζετε τα υλικά για 5 λεπτά και βγάζετε από τη φωτιά.
Πετάτε την κανέλα και την φλούδα του λεμονιού.
Βγάζετε την καρυδόπιτα από τον φούρνο και αφήνετε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Την περιχύνετε με το ζεστό σιρόπι.
Αφήνετε να κρυώσει το γλυκό και το κόβετε σε κομμάτια,διακοσμείτε με καρύδια και σερβίρετε.






TIPS: Επίσης μπορείτε να το συνοδέψετε με μία μπάλα παγωτό..


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου