Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Κοτόπουλο Κεμπάπ

ΥΛΙΚΑ (6-8 άτομα):
2 μικρά κοτόπουλα (1 κιλό το καθένα)
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
120 ml ελαιόλαδο
Χυμός από ενα λεμόνι
1 κ.γ. πάπρικα
2-3 στήμονες Κρόκος Κοζάνης (Safran)  διαλυμένοι σε 1 κ.σ. καυτό νερό
Αλάτι - πιπέρι






ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βγάζετε το κόκαλο της πλάτης από τα κοτόπουλα και κόβετε το υπόλοιπο σε κύβους. Αφήνετε τις φτερούγες ολόκληρες. Βάζετε όλα τα κομμάτια σε φαρδύ ρηχό σκεύος. Ανακατεύετε σε μπολάκι το σκόρδο, το κρεμμύδι, το λάδι, τον χυμό λεμονιού, την πάπρικα και τον Κρόκο Κοζάνης (safran).
Αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα, να καλυφθούν όλα τα κομμάτια. 
Σκεπάζετε καλά με διαφανή μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος, να μαριναριστεί για τουλάχιστον 2 με 3 ώρες. Γυρίζετε 1-2 φορές τα κομμάτια του κοτόπουλου όσο μαρινάρονται. Τα περνάτε σε μεταλλικά σουβλάκια και τα ψήνετε σε καυτό barbeque ή σε καυτό grill για 15 - 20 λεπτά, γυρίζοντας τα 3-4 φορές, να ψηθούν καλά και να ροδίσουν. Τα αλείφετε με τη μαρινάδα κατά τη διάρκεια του ψησίματος. 
Τα σερβίρετε αμέσως ζεστά με αραβικές πιτούλες.
Τέλειο συνοδευτικό, τι άλλο; πατάτες τηγανιτές!












TIP: Μπορείτε εναλλακτικά να ψήσετε φιλέτα κοτόπουλου από στήθος και τα μπούτια και όταν ψηθούν, να τα βγάλετε από τα σουβλάκια και να τα βάλετε σε ψημένες πίτες, να τα διπλώσετε και να τα σερβίρετε με το παραδοσιακό τζατζίκι. 


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΊΑ !!!!


ΚΑΤΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου