Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Ταρτάκια της γιαγιάς

ΥΛΙΚΑ: 
150γρ. ΑΛΕΥΡΙ
20γρ.ΒΟΥΤΥΡΟ
20γρ.ΖΑΧΑΡΗ
2 ΚΡΟΚΟΙ
2-3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΡΥΟ ΝΕΡΟ


ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: 
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΒΕΡΙΚΟΚΟ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΤΡΙΜΜΑΤΑ ΨΩΜΙΟΥ
1/2-1 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΑΝΑΜΙΚΤΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ (ΚΑΝΕΛΑ,ΓΑΡΙΦΑΛΟ)


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: 
300γρ. ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 
2 ΑΥΓΑ 
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΖΑΧΑΡΗ
1/2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΜΟΣΧΟΚΑΡΥΔΟ






ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200βαθμούς.
Βάζετε το αλεύρι με ελάχιστο αλάτι σε ένα μπολ.
Τρίβετε μέσα το βούτυρο,προσθέτετε τη ζάχαρη και κάνετε στο κέντρο μία λακουβίτσα.
Ανακατεύετε τα αυγά με το νερό και τα ρίχνετε στο μείγμα με το αλεύρι.
Ζυμώνετε μέχρι να γίνει μία μαλακή ζύμη.
Απλώνετε τη ζύμη σε φύλλο με πάχος 1/2εκ.
Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 στρογγυλά κομμάτια και τα τοποθετείτε σε 12 ατομικά ταρτάκια(φορμάκια) 10εκ.διαμ.Τα αφήνετε στο ψυγείο για μισή ώρα.
Σκεπάζετε τη βάση τους με ξερά φασόλια έτσι ώστε να μην μας φουσκώσει η ζύμη και τα ψήνουμε στο κέντρο του φούρνου για 10-15λεπτά.
Πετάτε τα φασόλια και ψήνετε για 5 λεπτά ακόμα.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 180βαθμούς και ανακατεύετε σε ένα μπολ όλα τα υλικά της γέμισης.
Βάζετε σε κάθε ταρτάκι από 1 κουταλάκι του γλυκού γέμιση.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ: Χτυπάτε απαλά όλα τα υλικά που είπαμε για την κρέμα και αφού τα χτυπήσουμε την μοιράζετε στα ταρτάκια.
Ψήνετε στο κέντρο του φούρνου για 25-30λεπτά μέχρι να πήξει η κρέμα.
Σερβίρονται ζεστά αλλά και κρύα.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ..!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου