ΥΛΙΚΑ (4 μερίδες):
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. τρίμματα από ψωμί άσπρο
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κ.γ. κύμινο γλυκάνισο
1 αυγό
420 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσέρβα ή φρέσκες)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. ούζο
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί μουλιασμένο στο γάλα και καλά στυμμένο, το σκόρδο, το κύμινο, τον γλυκάνισο, το αυγό και αλατοπιπερώνετε.
Ζυμώνετε καλά έως ότου γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Πλάθε τε σε μακρόστενα κεφτεδάκια και αλευρώνετε καλά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές.
Αδειάσετε στην κατσαρόλα τις ντοματούλες, το ούζο και μισό φλυτζάνια νερό.
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας και φρέσκο ψωμί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΚΑΤΙΑ
700 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
150 γρ. τρίμματα από ψωμί άσπρο
3-4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1/2 κ.γ. κύμινο γλυκάνισο
1 αυγό
420 γρ. ντοματούλες ψιλοκομμένες (κονσέρβα ή φρέσκες)
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 φλ. ούζο
Αλεύρι
Λάδι για το τηγάνισμα
Φυλλαράκια μαϊντανού για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα μπολ βάζετε τον κιμά, το ψωμί μουλιασμένο στο γάλα και καλά στυμμένο, το σκόρδο, το κύμινο, τον γλυκάνισο, το αυγό και αλατοπιπερώνετε.
Ζυμώνετε καλά έως ότου γίνει ομοιογενές το μείγμα.
Πλάθε τε σε μακρόστενα κεφτεδάκια και αλευρώνετε καλά.
Ζεσταίνετε το λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και τηγανίζετε μέχρι να ροδίσουν όλες οι πλευρές.
Αδειάσετε στην κατσαρόλα τις ντοματούλες, το ούζο και μισό φλυτζάνια νερό.
Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.
Σιγοβράζετε για 10 λεπτά, να εξατμιστούν τα υγρά και το φαγητό να μείνει με τη σάλτσα του.
Γαρνίρετε με φυλλαράκια μαϊντανού και σερβίρετε με ρύζι ή ζυμαρικά ή πουρέ πατάτας και φρέσκο ψωμί.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΚΑΤΙΑ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου