Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2012

Χοιρινό ρολό με αρωματικά

ΥΛΙΚΑ: 
2 1/2 ΚΙΛΑ ΠΑΝΤΣΕΤΑ ΧΟΙΡΙΝΗ ΧΩΡΙΣ ΚΟΚΚΑΛΟ
2 ΣΚΕΛΙΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΕΣ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΘΥΜΑΡΙΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1/2 ΦΛΥΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΦΥΛΛΑΡΑΚΙΑ ΔΕΝΔΡΟΛΙΒΑΝΟΥ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΠΟΡΟΙ ΦΙΝΟΚΙΟ
4 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ




ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 220βαθμούς.
Ανοίγετε το ρολό του κρέατος με την πέτσα προς σε επιφάνεια εργασίας.
Αλατοπιπερώνετε και σκορπάτε επάνω το σκόρδο,τα αρωματικά και τους σπόρους του φινόκιο.
Διπλώνετε πάλι σε ρολό και το δένετε με σπάγκο κουζίνας.
Το βάζετε σε λαδωμένο ταψί,περιχύνετε με το ελαιόλαδο και ψήνετε για 20λεπτά.
Γυρίζετε, να είναι με την ένωση προς τα κάτω.
Χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στους 190βαθμούς.
Το αφήνετε να ψηθεί ακόμα για 1ώρα και 20λεπτά.
Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο όλο το ταψί,εάν δείτε ότι άρχισε να παίρνει γρήγορα χρώμα.
Ξεσκεπάζετε τα τελευταία 5-10λεπτά του ψησίματος,για να γίνει η πέτσα πολύ τραγανή.
Βγάζετε από τον φούρνο και το αφήνετε για 15 λεπτά,πριν το κόψετε σε φέτες και το σερβίρετε.


TIPS:Ζητήστε από τον κρεοπώλη σας να φτιάξει την παντσέτα,ώστε να είναι έτοιμη για ρολό.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου