ΥΛΙΚΑ:
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ (700γρ.περιπου)
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
300ΜL ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με κοφτερό μαχαίρι σε αρκετά σημεία.
Τις ακουμπάτε μαζί με τις πιπεριές σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και τις βάζετε στο γκριλ να ψηθούν ή για ακόμη καλύτερη γεύση τις ψήνετε στα κάρβουνα.
Ψήνετε τα λαχανικά για 10λεπτά περίπου,γυρίζοντας τα μερικές φορές ώσπου να μαλακώσουν και να μαυρίσει η εξωτερική τους μεριά.
Βάζετε τις πιπεριές σε σκεύος με αεροστεγές κούμπωμα.Ενώ αφήνετε τις μελιτζάνες να ψηθούν λίγο ακόμη.(Αυτό σας βοηθάει να τις ξεφλουδίσετε πιο εύκολα).
Όταν οι πιπεριές έχουν κρυώσει αρκετά,τις ξεφλουδίζουμε προσεχτικά,βγάζετε τους σπόρους και το κοτσάνι και τις αφήνετε στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
Γυρίζετε τις μελιτζάνες ώσπου να αρχίσει να ζαρώνει η εξωτερική τους φλούδα και να έχουν μαλακώσει όταν τις πιέζετε με τα δάχτυλα σας.
Γι'αυτό χρειάζεται 15 λεπτά.Τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε.
Κόβετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε φαρδιές λωρίδες, πασπαλίζετε με αλάτι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Τις ανακατεύεται ελαφρά.Εάν θέλετε να τις σερβίρετε ζεστές τις ζεσταίνετε πάλι στο φούρνο.
Τις συνοδεύεται με γιαούρτι το οποίο προηγουμένως το έχετε ανακατέψει με το λιωμένο σκόρδο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!
VIVI.
2 ΜΕΤΡΙΕΣ ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ (700γρ.περιπου)
2 ΜΕΓΑΛΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΛΥΚΕΣ ΠΙΠΕΡΙΕΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
300ΜL ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΣΤΡΑΓΓΙΣΤΟ
1 ΣΚΕΛΙΔΑ ΣΚΟΡΔΟ ΛΙΩΜΕΝΗ
ΑΛΑΤΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Τρυπάμε τις μελιτζάνες με κοφτερό μαχαίρι σε αρκετά σημεία.
Τις ακουμπάτε μαζί με τις πιπεριές σε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα και τις βάζετε στο γκριλ να ψηθούν ή για ακόμη καλύτερη γεύση τις ψήνετε στα κάρβουνα.
Ψήνετε τα λαχανικά για 10λεπτά περίπου,γυρίζοντας τα μερικές φορές ώσπου να μαλακώσουν και να μαυρίσει η εξωτερική τους μεριά.
Βάζετε τις πιπεριές σε σκεύος με αεροστεγές κούμπωμα.Ενώ αφήνετε τις μελιτζάνες να ψηθούν λίγο ακόμη.(Αυτό σας βοηθάει να τις ξεφλουδίσετε πιο εύκολα).
Όταν οι πιπεριές έχουν κρυώσει αρκετά,τις ξεφλουδίζουμε προσεχτικά,βγάζετε τους σπόρους και το κοτσάνι και τις αφήνετε στην άκρη μέχρι να τις χρησιμοποιήσετε.
Γυρίζετε τις μελιτζάνες ώσπου να αρχίσει να ζαρώνει η εξωτερική τους φλούδα και να έχουν μαλακώσει όταν τις πιέζετε με τα δάχτυλα σας.
Γι'αυτό χρειάζεται 15 λεπτά.Τις αφήνετε να κρυώσουν ελαφρά και στη συνέχεια τις ξεφλουδίζετε.
Κόβετε τις πιπεριές και τις μελιτζάνες σε φαρδιές λωρίδες, πασπαλίζετε με αλάτι και περιχύνετε με το ελαιόλαδο.
Τις ανακατεύεται ελαφρά.Εάν θέλετε να τις σερβίρετε ζεστές τις ζεσταίνετε πάλι στο φούρνο.
Τις συνοδεύεται με γιαούρτι το οποίο προηγουμένως το έχετε ανακατέψει με το λιωμένο σκόρδο.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!
VIVI.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου