Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Μπαρμπούνι Chermoula Με Αμύγδαλα (Μαρόκο)

Η chermoula είναι ένας εξαιρετικά γευστικός συνδυασμός από αρωματικά χόρτα, σκόρδο και μπαχαρικά και χρησιμοποιήτε με πολλούς τρόπου δίνοντας ιδιαίτερο χαρακτήρα και γεύση σε πολλά πιάτα. Η πιο συχνή της χρήση είναι σαν μαρινάδα είτε πριν το μαγείρεμα είτε μετά για ψάρια, για ψητό κρέας, πουλερικά ή ακόμα και για λαχανικά. Η κάθε νοικοκυρά έχει τη δική της συνταγή, με τη δική της μίξη μπαχαρικών, καθώς οι ποσότητες ή ακόμα και το πως ταιριάζουν οι γεύσεις ποικίλλουν. Θα βρείτε, λοιπόν, πολλές συνταγές σε διάφορες εκδοχές. 

ΥΛΙΚΑ:
2 φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 φλ. δυόσμος ψιλοκομμένος
2 κ.σ. αμύγδαλα
2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο
1/2 κ.γ. αποξηραμένη κόκκινη πιπεριά σε κομμάτια
Ελαιόλαδο
4 μεγάλα μπαρμπούνια (350 γρ. & καθαρισμένα)
Αλατοπίπερο
Χυμός λεμονιού



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζετε τον μαϊντανό, τον δυόσμο, τα αμύγδαλα, το σκόρδο και την πιπεριά σε μιξεράκι και χτυπάτε, να γίνουν πολτός. Ρίχνετε σιγά-σιγά ελαιόλαδο για να γίνει μια απαλή πάστα, πάντα σύμφωνα με τις δικές σας προτιμήσεις. Αλατοπιπερώνετε το μείγμα και προσθέτετε όσο χυμό λεμονιού θέλετε για τη γεύση.
Με κοφτερό μαχαίρι χαράσσετε σε 2-3 μεριές τα ψάρια και από τις δυό πλευρές. Τα αλείφετε με το μείγμα που έχετε ετοιμάσει -ιδιαίτερα στα κοψίματα-, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε να "σταθούν" σε κρύο μέρος ή στο ψυγείο για μία ώρα. 
Βάζετε τα μπαρμπούνια στη σχάρα και ψήνετε για 4-5 λεπτά την κάθε τους πλευρά ώσπου να ψηθούν καλά. Θα καταλάβετε ότι έχουν ψηθεί, αν, πιέζοντας τα με κοφτερό μαχαίρι, διαπιστώσετε ότι η σάρκα ξεκολλάει από το κόκαλο. Ιδανικά ψήνονται σε barbeque με κάρβουνα, αλλά μπορείτε να τα ψήσετε και στο grill ή σε αντικολλητικό τηγάνι με ρίγες.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!!!


ΚΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου