ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΑΥΤΗ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΣΤΗ ΦΙΛΗ ΑΝΤΩΝΙΑ
ΥΛΙΚΑ:
500γρ. ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
200ML ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αποβραδίς βράζετε τη φάβα και τη βάζετε στο ψυγείο,να πήξει.
Αδειάζεται την φάβα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τον δυόσμο,το σιμιγδάλι και αλατοπιπερώνετε.
Ζυμώνετε καλά και πλάθετε μπαλάκια.
Τα πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες σας και τα βάζετε στο ψυγείο για 1ώρα να σφίξουν.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, να <<κάψει>>.
Τηγανίζετε στο λάδι τους φαβοκεφτέδες για 2-3λεπτά από την κάθε πλευρά να ροδίσουν καλά.
Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ το λάδι.
Μεταφέρετε στη συνέχεια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετε.
TIPS: Είναι νόστιμοι ζεστοί ή χλιαροί και μπορείτε να τους σερβίρετε σαν μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ουζάκι σας...!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!
VIVI.
ΥΛΙΚΑ:
500γρ. ΦΑΒΑ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗΣ ΒΡΑΣΜΕΝΗ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΦΡΕΣΚΑ ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΑ
1 ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΔΥΟΣΜΟΣ
3 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
200ML ΑΓΝΟ ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
ΑΛΑΤΙ,ΠΙΠΕΡΙ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Αποβραδίς βράζετε τη φάβα και τη βάζετε στο ψυγείο,να πήξει.
Αδειάζεται την φάβα σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια,τον δυόσμο,το σιμιγδάλι και αλατοπιπερώνετε.
Ζυμώνετε καλά και πλάθετε μπαλάκια.
Τα πιέζετε ελαφρά με τις παλάμες σας και τα βάζετε στο ψυγείο για 1ώρα να σφίξουν.
Σε ένα τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο, να <<κάψει>>.
Τηγανίζετε στο λάδι τους φαβοκεφτέδες για 2-3λεπτά από την κάθε πλευρά να ροδίσουν καλά.
Τα βγάζετε από το τηγάνι και τα ακουμπάτε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το πολύ το λάδι.
Μεταφέρετε στη συνέχεια σε μια πιατέλα σερβιρίσματος και σερβίρετε.
TIPS: Είναι νόστιμοι ζεστοί ή χλιαροί και μπορείτε να τους σερβίρετε σαν μεζεδάκι για να συνοδεύσει το ουζάκι σας...!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!
VIVI.
τη συνταγη για τη μεσαια φωτογραφία που θα τη βρω;
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλησπέρα Νίκο!
ΔιαγραφήΑπλως προσθέτεις περισσότερο σιμιγδάλι για να γινει πιο συμπαγές το μείγμα σου.
Καλη επιτυχία!