ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Σουσάμι
Γέμιση:
1/3 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι, μαύρες ή πράσινες ή ανάμεικτες
3 φιλέτα αντσούγιας
3 ντοματούλες λιαστές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
Χυμός από λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τις ελιές και τα φιλέτα της αντσούγιας.
Τα ανακατεύετε με τις λιαστές ντοματούλες, τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό, τα αυγά και τον χυμό λεμονιού. προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά (δεν βάζετε αλάτι, γιατί οι αντζούγιες έχουν ήδη αρκετό).
Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες.
Κρατάτε τα υπόλοιπα φύλλα με υγρή πετσέτα για να μη ξεραθούν οι άκρες.
Βάζετε 3-4 λωρίδες, αλείφοντας στο ενδιάμεσο με λάδι και βάζετε στην άκρη τους από ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση που έχετε ήδη ετοιμάσει.
Τυλίγεται σε τριγωνάκια ή δπλώνετε τις άκρες προς τα μισά και κάνετε μικρά ρολάκια.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.
Βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και αλείφετε και τα briks με λάδι. τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα τηγανίσετε, πρέπει να τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
ΚΑΤΙΑ.
250 γρ. φύλλο κρούστας
Ελαιόλαδο για το άλειμμα
Σουσάμι
Γέμιση:
1/3 φλ. ελιές χωρίς κουκούτσι, μαύρες ή πράσινες ή ανάμεικτες
3 φιλέτα αντσούγιας
3 ντοματούλες λιαστές, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κ.σ. αμύγδαλα ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
3 αυγά βρασμένα και ψιλοκομμένα
Χυμός από λεμόνι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Αρχικά ετοιμάζουμε τη γέμιση:
Ψιλοκόβουμε τις ελιές και τα φιλέτα της αντσούγιας.
Τα ανακατεύετε με τις λιαστές ντοματούλες, τα αμύγδαλα, τον μαϊντανό, τα αυγά και τον χυμό λεμονιού. προσθέτετε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε, να ενωθούν καλά όλα τα υλικά (δεν βάζετε αλάτι, γιατί οι αντζούγιες έχουν ήδη αρκετό).
Κόβετε τα φύλλα κρούστας σε μακρόστενες λωρίδες.
Κρατάτε τα υπόλοιπα φύλλα με υγρή πετσέτα για να μη ξεραθούν οι άκρες.
Βάζετε 3-4 λωρίδες, αλείφοντας στο ενδιάμεσο με λάδι και βάζετε στην άκρη τους από ένα γεμάτο κουταλάκι του γλυκού από τη γέμιση που έχετε ήδη ετοιμάσει.
Τυλίγεται σε τριγωνάκια ή δπλώνετε τις άκρες προς τα μισά και κάνετε μικρά ρολάκια.
Συνεχίζετε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα και η γέμιση.
Βάζετε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί και αλείφετε και τα briks με λάδι. τα πασπαλίζετε με σουσάμι και τα ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά ή ώσπου να γίνουν τραγανά και να ροδίσουν. Τα σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Αν τα τηγανίσετε, πρέπει να τα σερβίρετε αμέσως ζεστά.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!
ΚΑΤΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου