Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Γαλοπούλα Γεμιστή

ΥΛΙΚΑ: (για 10 άτομα)

ΜΙΑ ΓΑΛΟΠΟΥΛΑ ΠΕΡΙΠΟΥ 5ΚΙΛΩΝ
1/2 ΚΙΛΟ ΚΑΣΤΑΝΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΒΙΤΑΜ
1/2 ΚΙΛΟ ΚΙΜΑ
1 ΜΕΤΡΙΟ ΨΙΛΟΚΟΜΜΕΝΟ ΚΡΕΜΜΥΔΙ
ΜΙΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΦΤΗ ΑΛΑΤΙ
ΛΙΓΟ ΠΙΠΕΡΙ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΡΑΣΙ ΛΕΥΚΟ
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΣΑΓΙΟΥ ΚΡΟΥΤΟΝ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΩΜΟ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ΝΕΡΟ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΣΑΓΙΟΥ ΞΑΝΘΗ ΣΤΑΦΙΔΑ
2 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΤΗΣ ΣΟΥΠΑΣ ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ Η ΑΜΥΓΔΑΛΑ ΑΣΠΡΙΣΜΕΝΑ
(ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΠΙΘΥΜΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΚΑΙ ΜΕΡΙΚΑ ΔΑΜΑΣΚΗΝΑ)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χαράζεται τα κάστανα και τα βράζετε για 8 λεπτά.Τα καθαρίζετε και τα ρίχνετε σε ζεστό νερό.
Σοτάρετε με το βιταμ τον κιμά,το κρεμμύδι και τα συκωτάκια της γαλοπούλας.
Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι και τα σβήνετε με το κρασί.
Κόβετε φέτες ψωμιού σε μικρούς κύβους.Ζεσταίνετε σε τηγάνι βιταμ και σοτάρετε τα ψωμάκια.
Τα προσθέτετε στο μείγμα του κιμά.Προσθέτετε τα κάστανα τα οποία πρώτα τα έχετε στραγγίσει,τα δαμάσκηνα αφού πρώτα τα ζεματίσετε και αφαιρέσετε τα κουκούτσια,τη σταφίδα,τα κουκουνάρια ή τα αμύγδαλα και το ζωμό κρέατος.
Γεμίζετε τη γαλοπούλα και ράβετε το άνοιγμα.Τη δένετε και την βάζετε σε ένα ταψί,επάνω σε σχάρα.
Τη σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο.Ψήνετε τη γαλοπούλα σε χαμηλό προς μέτριο φούρνο 150 βαθμούς για 3,5 ώρες.
Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και αφήνετε να ψηθεί για περίπου 1,5 ακόμη ώρα,για να ροδίσει.
TIPS: Για να κάνει ωραία κρούστα περιχύνετε με βιταμ δύο με τρεις φορές.

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΥΧΕΙΑ..ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου