ΥΛΙΚΑ:
300 γρ. βανίλια υποβρύχιο
200 γρ. γλυκόζη
200 γρ. σοκολάτα γάλακτος ή 200 γρ. λευκή σοκολάτα ή 160 γρ. κουβερτούρα (55% περιεκτ. σε κακάο) τεμαχισμένη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε το φοντάν και τη γλυκόζη σε μια κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά έως ότου γίνουν καραμέλα.
Όταν η θερμοκρασία φτάσει τους 155 βαθμούς (χρησιμοποιήστε θερμόμετρο ζαχαροπλαστικής), αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα, ανακατεύοντας γρήγορα.
Μα μια κουτάλα παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα και σχηματίζουμε κύκλους πάνω σε λαδόκολλα. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και μικρές στρογγυλές φόρμες σιλικόνης, για να δώσουμε καλύτερο σχήμα στα γλειφιτζούρια και να φορμαριστούν πολύ εύκολα.
Όταν τα γλειφιτζούρια κρυώσουν φτιάχνουμε ξανά μια μικρή δόση καραμέλας με τον ίδιο τρόπο, βουτάμε σ'αυτήν τις άκρες από μικρά ξύλινα καλαμάκια και τα κολλάμε πάνω στα γλειφιτζούρια.
TIP: Μπορείτε για περισσότερο χρώμα, πριν τα γλειφιτζούρια κρυώσουν, να προσθέσετε m&m's ή πολύχρωμες τρούφες.
Πηγές φωτογραφιών:
1) blogs.gastronomos.gr
2) blogs.sch.gr
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !!!!
ΚΑΤΙΑ.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου