Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Δευτέρα, 26 Νοεμβρίου 2012

Μελομακάρονα

ΥΛΙΚΑ: 
2 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΛΑΔΙ
4 ΦΛΙΤΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
1 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΜΑΛΑΚΟ
1/2 ΦΛΙΤΖΑΝΙ ΤΟΥ ΤΣΑΓΙΟΥ ΖΑΧΑΡΗ ΨΙΛΗ
ΧΥΜΟ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
ΞΥΣΜΑ ΦΛΟΥΔΑΣ 1 ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
2 ΠΟΤΗΡΑΚΙΑ ΚΟΝΙΑΚ
1 ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ ΜΠΕΙΚΙΝ-ΠΑΟΥΝΤΕΡ Η ΣΟΔΑ
ΛΙΓΗ ΚΑΝΕΛΑ
ΛΙΓΑ ΚΑΡΥΔΙΑ ΚΟΠΑΝΙΣΜΕΝΑ
1/2 ΠΟΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΡΑΣΙΟΥ ΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
300γρ. ΜΕΛΙ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το σιμιγδάλι μαζί με το αλεύρι και τα ανακατεύουμε για να αναμιχθούν καλά.Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και το ρίχνουμε στο σιμιγδάλι με τα υπόλοιπα υλικά.
Προσθέτουμε τότε τη ζάχαρη και το μισό ποτήρι του κρασιού νερό.
Εξακολουθώντας να τα ανακατεύουμε,προσθέτουμε το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού,το κονιάκ και το μπέικιν-πάουντερ το οποίο πρώτα το έχουμε ανακατέψει με μία χούφτα αλεύρι.
Ζυμώνουμε καλά το μείγμα και πλάθουμε τα μελομακάρονα στο σχήμα που επιθυμούμε.
Τα βάζουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (100-120 βαθμούς),που αργότερα θα το δυναμώσουμε λίγο έτσι ώστε να πάρουν χρώμα τα μελομακάρονα μας (γύρω στους 150-170 βαθμούς).
Όταν ψηθούν,τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να μισό-κρυώσουν για να μην τρίβονται.
Στην συνέχεια,ετοιμάζουμε το σιρόπι.Βάζουμε τα 300γρ. μέλι να βράσει με μισό φλιτζάνι νερό.
Ρίχνουμε τα μελομακάρονα μέσα στο σιρόπι και αμέσως τα βγάζουμε από την φωτιά.
Τα αφήνουμε 5-6 λεπτά μέσα στο σιρόπι και μετά τα βγάζουμε με μια τρυπητή κουτάλα και τα βάζουμε σε μια πιατέλα.
Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και λίγη ζάχαρη ψιλή και από πάνω τους ρίχνουμε λίγα καρύδια κοπανισμένα.



ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ..ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ...!!!!


VIVI.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου