Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012

Βασιλόπιτα Παραδοσιακή

ΥΛΙΚΑ (για κλασικό ταψί 35 εκατοστών):
4 αυγά
1 φαρίνα κόκκινη (αλεύρι που φουσκώνει μόνο του) των 500 γραμμαρίων 
2 βανίλιες σε σκόνη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 ποτήρι γάλα (εάν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε μισό ποτήρι γάλα και μισό χυμό πορτοκάλι)
250 γρ. βούτυρο (απλό..)
1 1/2 ποτήρι ζάχαρη (450 γρ)




ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπάμε σε ένα μπολ, τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Στη συνέχεια χτυπώντας με το μίξερ, ρίχνουμε σιγά-σιγά και εναλλάξ τα αυγά, το αλεύρι, το γάλα (ή το γάλα με τον χυμό). 
Προσθέτουμε τις βανίλιες και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός, όχι πολύ νερουλός αλλά όχι και σαν ζυμάρι.


TIP: Τα αυγά μπορούμε είτε να τα ρίχνουμε ένα-ένα, είτε να τα έχουμε χτυπήσει από πριν όλα μαζί (όπως όταν ετοιμάζουμε ομελέτα) και ρίχνουμε λίγο λίγο.


Καλή Επιτυχία & Καλές Γιορτές Να Έχουμε! 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου