Ads 468x60px

Pages

Για το blog, tokouzinakitispareas.blogspot.com, χρησιμοποιούνται εκτός από τις προσωπικές φωτογραφίες των αρθρογράφων, &εκείνες που είναι δημοσιευμένες στο internet.

Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2021

Γλυκό Ψυγείου με Μελομακάρονα...που περίσσεψαν !

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ με ΥΓΕΙΑ!!!

 Εγώ που λέτε αγαπημένοι μου, κάθε χρόνο φτιάχνω μελομακάρονα με τεράστια επιτυχία!

Φέτος, λίγο η κλεισούρα της καραντίνας, λίγο η πολλή δουλειά (που τελικά ναι, τρώει τον αφέντη), στη πρώτη φουρνιά, έκανα λάθος τη δοσολογία της ζάχαρης (έβαλα τη δόση για το σιρόπι...ναι...) με αποτέλεσμα στο ψήσιμο να μου απλώσουν πάρα πολύ και στο σιρόπι σχεδόν να διαλύονται.   

Και επειδή όλα πρέπει να τα βλέπουμε θετικά, αν δεν είχε γίνει το παραπάνω που σας περιέγραψα, δεν θα είχε γίνει το παρακάτω αριστούργημα..γιατί περί αριστουργήματος μιλάμε!

 

ΥΛΙΚΑ :

Θα χρειαστούμε ένα τσέρκι και μίξερ!

 

Για τη βάση:

Περίπου 250 γρ. μελομακάρονα (σχεδόν όλα μη σιροπιασμένα ή ξεραμένα/στεγνά-με ενδιαφέρει η υφή να είναι όσο πιο "μπισκοτένια" γίνεται)

100 γρ. βούτυρο λιωμένο (προτιμώ το lurpak) 


Για τη κρέμα:

1 κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Σοκολάτα

400 ml γάλα (ή 310 ml γάλα και 90 ml κρέμα γάλακτος)

1/2 φακελάκι κουβερτούρα σε σταγόνες λιωμένη


Για τη δεύτερη στρώση:

Περίπου 200-250 γρ. μελομακάρονα (βάζουμε και τα σιροπιασμένα μαζί με της γαρνιτούρα τους: φιστίκι ή καρύδι-ότι έχετε βάλει)

1/2 φακελάκι κουβερτούρα σε σταγόνες λιωμένη 

100 ml κρέμα γάλακτος


Για το τελείωμα:

1 φακελάκι κουβερτούρα σε σταγόνες

1 φακελάκι κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες

100 ml κρέμα γάλακτος

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο (προτιμώ το lurpak)


ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Χτυπάω στο μίξερ με το κοπτικό τα 250 γρ. μελομακάρονα καλά, μέχρι να θρυμματιστούν (όχι σκόνη εντελώς) και ρίχνω το λιωμένο βούτυρο. Συνεχίζω να χτυπάω για περίπου 2 λεπτά. 

Στρώνω το μείγμα καλά μέσα στο τσέρκι. Πιέζω καλά με τα χέρια έτσι ώστε να είναι στρωμένο ωραία και ισομερώς σε όλον τον πάτο.  Βάζω το τσέρκι με το μείγμα σε στο ψυγείο για περίπου 3/4 "να σταθεί".


Όσο η βάση παγώνει, χτυπάω στο μίξερ την κρέμα ΓΙΩΤΗΣ όπως εξηγεί η συσκευασία (εγώ κάνω την παραλλαγή με την κρέμα γάλακτος που αναφέρει).

Μόλις περάσουν τα 3/4 βγάζω το τσέρκι από το ψυγείο και πολύ απαλά, απλώνω την κρέμα ΓΙΩΤΗΣ έτσι ώστε να είναι στρωμένο ωραία και ισομερώς σε όλη την επιφάνεια και ξανά τοποθετώ στο ψυγείο.

 

Στο μίξερ χτυπάω όλα τα υλικά για τη δεύτερη στρώση μέχρι να γίνει πολτός (δεν μας νοιάζει να είναι ομοιόμορφος) . 

Σε αυτό το στάδιο βεβαιωθείτε ότι το μίξερ σας είναι αρκετά δυνατό, λόγω του σιροπιού που μπορεί να το "ζορίσει". 

Αφού ολοκληρωθεί η ανάμιξη, βγάζω το γλυκό από το ψυγείο:

Βάζω κουταλάκι κουταλάκι το μείγμα μου μέσα στο τσέρκι επάνω από τη κρέμα ΓΙΩΤΗΣ, έτσι ώστε να μη χρειαστεί να απλώσω και χαλάσω τις στρώσεις και ξανά τοποθετώ στο ψυγείο.

 

Σε μπεν μαρι, προσθέτω όλα τα υλικά για το τελείωμα. Η τελική υφή θα πρέπει να είναι σαν νερό ρευστή (αλλά όχι νερουλή) .


Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και ομοιόμορφα περιχύνουμε τη κουβερτούρα έτσι ώστε να μη χρειαστεί να απλώσω και χαλάσω τις στρώσεις.

Μπορώ απλά να κουνήσω το τσέρκι  για να "τρέξει" η σοκολάτα στα σημεία που θέλω.


Βάζουμε σε δυνατό ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.


Σε μια μεγάλη πιατέλα, ξεκουμπώνουμε το τσέρκι και αφαιρούμε με πάρα πολύ προσοχή.

 

Στολίζουμε αν θέλουμε και σερβίρουμε.


Καλή Απόλαυση!


Καλή Επιτυχία Και Του Χρόνου!!

 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου